Obchodné centrum otvorené 9-21 H. Lidl otvorený 7-21 H. (NE 8-21 H.)

Blog

Aké plavky si vybrať podľa vášho typu postavy?

Máte niekde toho viac a niekde menej, alebo ste sa skrátka pred letom nestihli dostať do „plavkovej“ formy? Nemusíte bojovať s myšlienkou, že sa radšej verejným kúpaliskám, jazerám či plážam vyhnete.

Výber správnych plaviek niekedy dokáže zázraky. Alebo aspoň docieli, že sa v nich budete cítiť pohodlne. A to je základ.

Máloktorá žena má dokonalú postavu modelky. Väčšina má svoje prednosti, ktoré stačí vyzdvihnúť a drobné nedokonalosti, ktoré sa môžu potlačiť. Úplným základom dobre vyzerajúcich plaviek však je, aby vám sadli. Nemajú byť príliš tesné, aby sa zarezávali, ani príliš voľné. Žiadne výnimky sa v tomto prípade neodpúšťajú.

FARBA PLAVIEK
Prvým pravidlom ak si neviete vybrať z bohatej ponuky plaviek v predajniach je výber podľa farby vašich vlasov. Hnedovlasým a plavovlasým ženám pristanú najmä červené, oranžové, živé a teplé odtiene. Ak máte hnedé vlasy a zároveň opálenú pokožku, ideálnou voľbou je žltá a ružová. 

CALZEDONIA
CALZEDONIA
CALZEDONIA

Ak však máte svetlú pokožku, blond alebo červené vlasy, siahnite po zelených či ružových plavkách a vyhnite sa oranžovej a žltej.

POSTAVA V TVARE JABLKA
Ak máte väčšie bruško, vyberajte si spodný diel s vyšším pásom, tankini, monokini alebo jednoduché celé plavky. Tankini sú dvojdielnymi plavkami s výhodami bikín a jednodielnych plaviek. Ako klasické jednodielne plavky schovajú bruško a ako bikiny sú praktické pri opaľovaní – jednoducho horný diel vyhrniete až k prsiam. Monokiny či klasické celé plavky zase postavu opticky zúžia a naviac zakryjú väčšie bruško. Pri celých plavkách tiež môžete zvoliť riasenie v oblasti pásu, ktoré krivky zjemňuje.

TEZENIS
CALZEDONIA
LINDEX

POSTAVA V TVARE HRUŠKY
Širšie boky so silnejšími stehnami, užší pás a užšia horná časť tela (úzke ramená), vrátane menších pŕs. Tzv. trojuholníková postava sa označuje postavou v tvare hrušky. V tomto prípade sa vyhnite šortkám alebo riaseným spodným dielom, pričom sukienka môže postave polichotiť. Farby zvoľte skôr tlmené, bez výrazných vzorov. Plavkový top by mal upútať pozornosť napríklad výraznými farbami, zaujímavými vzormi, netradičným strihom alebo zdobením (aplikácie, volániky, vrstvenie…), pri celých plavkách zvoľte hlboký výstrih.

CALZEDONIA
CALZEDONIA

POSTAVA V TVARE PRESÝPACÍCH HODÍN
Táto postava je sama o sebe veľmi ženská a sexi. Vyberať môžete z asymetrických strihov, celých plaviek s farebne či strihovo zvýrazneným pásom.

VEĽKÝ DEKOLT
Vo vašom prípade zabudnite na volániky a push up podprsenky. Kostice a hrubšie ramienka sú tou správnou voľbou.

BEPON

MENŠIE PRSIA A CHLAPČENSKÁ POSTAVA
Push up alebo trojuholníkové podprsenky sú pre menšie prsia ako stvorené. Môžete vyskúšať rôzne farby a strihy, keďže pevná podpora nie je taká dôležitá. Ak máte vyslovene chlapčenskú postavu, zvýraznite svoje krivky pomocou volánikov a vzorov, čím menší spodný diel zvolíte, tým opticky plnšie krivky docielite. Zvoliť môžete aj zaujímavo strihané celé plavky. 

BEPON
CALZEDONIA
4F

A ak si naozaj neviete rady, poraďte sa so skúseným personálom v predajniach. Želáme vám krásne slnečné leto!

Top