Obchodné centrum otvorené 9-21 H. Lidl otvorený 7-21 H. (NE 8-21 H.)

Blog

Oversized: Ako nosiť veľké kabáty, svetre a blejzre bez straty ženskosti

V posledných rokoch sa oversized módny trend stal obľúbeným, a to nielen v chladných mesiacoch. Veľké kabáty, svetre, košele, mikiny a blejzre môžu vyzerať veľmi štýlovo a sú navyše aj nesmierne pohodlné. Otázkou však zostáva, ako ich nosiť, aby ste nevyzerali ako zabalení v obrovskom vreci.

Oversized oblečenie v móde označuje špecificky navrhnutý strih, ktorý má vyzerať voľne a komfortne na tele. Takéto kúsky sú často vybavené detailmi ako širšie rukávy alebo predĺžené dĺžky, ktoré im dodávajú charakteristický „veľký“ vzhľad. Nie je to len o kúpe väčšieho rozmeru, aj keď oversized efekt často docielite aj tou cestou. Ako si zachovať ženskosť a eleganciu, keď sa rozhodnete pre tento štýl?

VYHĽADÁVAJTE KONTRASTY
Oversized svetre alebo kabáty vyniknú najlepšie, keď ich kombinujete s niečím úzkym. Napríklad, veľký kabát by mohol vyzerať skvelo s úzkymi džínsami alebo legínami. Týmto spôsobom vytvoríte kontrast medzi voľným vrchným a úzkym spodným oblečením, čo zdôrazní vašu postavu a dodá vám ženský vzhľad.

C&A
C&A

ŠIK DOPLNKY
Doplnky vám môžu pomôcť zdôrazniť svoju ženskosť. Opasok okolo veľkého kabáta môže vytvoriť ilúziu štíhlejších bokov. Elegantné náušnice, alebo náhrdelník sú taktiež perfektným spôsobom, ako pridať ženský dotyk k vášmu oversized outfitu. K tomu pridajte vysoké topánky alebo elegantné čižmy, ktoré predĺžia vaše nohy.

OZETA

ZOHĽADNITE PROPORCIE
Pri voľbe oversized oblečenia je dôležité dbať na správne proporcie. Napríklad, dlhý veľký sveter vyzerá skvelo s krátkou sukňou, mikina zase so šortkami. Na druhej strane, kratší oversized sveter alebo blejzer môže vyzerať skvele s dlhými nohavicami alebo maxi sukňou.

VRSTVENIE
Oversized oblečenie je ideálne na vrstvenie. Napríklad, veľkú košeľu či sveter môžete nosiť cez úzke šaty. Týmto spôsobom môžete vytvoriť zaujímavý a ženský vzhľad, ktorý je navyše aj praktický a teplý.

GATE

LÍNIA TELA
Aj keď oversized oblečenie môže zakrývať váš tvar tela, stále je dôležité, aby ste si boli vedomí toho, kde končí a začína vaše oblečenie. Napríklad, ak máte veľký sveter, uistite sa, že jeho dĺžka je v správnom pomere k vášmu telu a nohám.

SEBAVEDOMÝ POSTOJ
Nakoniec, najdôležitejší je váš postoj. Noste svoje oversized kúsky s hrdosťou a sebavedomím. Keď sa cítite dobre vo svojej koži, ženskosť a elegancia prídu prirodzene, bez ohľadu na to, čo máte na sebe.

Móda je o hraní sa a experimentovaní. Veľké oblečenie môže byť nielen pohodlné, ale aj štýlové. Ak dodržíte vyššie uvedené tipy, môžete v oversize vyzerať elegatne a žensky, nech už idete kamkoľvek. Veľké oblečenie neznamená automatickú stratu ženskosti – v skutočnosti to môže byť presne opačne.

Top