Obchodné centrum otvorené 9-21 H. Lidl otvorený 7-21 H. (NE 8-21 H.)

Blog

Vychytávky, vďaka ktorým si dovolenku užijete ešte viac

Letná dovolenka je časom na oddych, zábavu a načerpanie novej energie. Aby ste si ju mohli užiť bez zbytočných komplikácií, prinášame vám niekoľko praktických tipov a trikov, ktoré vám pomôžu vyhnúť sa bežným problémom a zabezpečia, že vaša dovolenka bude bezstarostná a pohodlná.

Ako zabrániť, aby ste mali piesok po návšteve pláže všade

Vzduchotesné vrecká: Použite uzatvárateľné vrecká na uloženie vecí, ktoré chcete ochrániť pred pieskom, ako sú mobilný telefón, power banka, peňaženka a slnečné okuliare, ktoré práve nemáte na očiach. Plážová podložka: Investujte do kvalitnej plážovej podložky, na ktorú môžete položiť svoje veci. Hračky do piesku noste v sieťových vreckách a taškách, cez ktoré vytrasiete neželaný piesok von ešte pred odchodom domov. Očistite veci pred zbalením kartáčikom: Malá kefka môže pomôcť odstrániť nalepený piesok z niektorých vecí, tie čo môžete zase opláchnite v mori alebo sprche. Ochranný stan: Poskytuje nielen želaný tieň, v jeho vnútri tiež môžete uložiť všetko, čo nechcete mať od piesku.

Ako čo najrýchlejšie odstrániť piesok z nôh po odchode z pláže

Detský púder: Nasypte detský púder na nohy. Púder absorbuje vlhkosť a piesok sa ľahko zotrie. Vlhčené utierky: Použite vlhčené utierky na rýchle očistenie nôh od piesku. Voda vo fľaši: Ak nemáte prístup k sprche, použite fľašu vody na opláchnutie nôh. Kefka: Už vyššie spomínaná malá kefka pomôže aj s týmto problémom.

Ako predchádzať spáleniu a čo robiť ak máte spálenú pokožku

Opaľovací krém: Používajte opaľovací krém s vysokým SPF (minimálne 30) a aplikujte ho pravidelne – každé dve hodiny a po kúpaní. Ochranné oblečenie a doplnky: Noste oblečenie s UPF 50+, prípadne dlhé rukávy, klobúky so širokým okrajom a slnečné okuliare. Tieň: Vyhýbajte sa priamemu slnku medzi 11:00 a 15:00, keď je slnko najintenzívnejšie.

Starostlivosť o spálenú pokožku:

Aloe vera, jogurt, tvaroh či uhorka: Aplikujte gél z aloe vera na spálenú pokožku, aby ste zmiernili bolesť a zápal. Pomôžu aj viaceré iné produkty a potraviny, ktoré máte poruke, medzi najbežnejšie patrí jogurt, tvaroh, uhorka, vrecká so zeleným čajom, prípadne med alebo kokosový olej. Hydratácia: Pite veľa vody, aby ste hydratovali svoje telo. Chladné obklady: Použite chladné, vlhké obklady na upokojenie spálenej pokožky. Pantenol: V každej lekárni nájdete Pantenol, ktorý účine pomáha zachrániť škody, spôsobené spálením.

Ako si ochrániť vlasy pred slanou vodou

Olej alebo kondicionér: Pred vstupom do slanej vody naneste na vlasy olej určený na vlasy, kokosový olej alebo kondicionér bez oplachovania. Pomôžete tak vytvoriť ochrannú bariéru. Pokrývka hlavy: Noste kúpaciu čiapku, klobúk, šiltovku alebo šatku, aby ste vlasy ochránili pred slnkom a slanou vodou.

Morská voda a vlasová pokožka

Kým vlasy môže morská voda vysušiť, na pokožku hlavy pôsobí blahodárne. Morská soľ pôsobí ako peeling, vďaka čomu sa do pokožky hlavy lepšie vstrebú výživné látky, napríklad aj tie z morskej vody. Pokožku teda dobre vyčistí, zmierni alebo odstráni lupiny, či zredukuje mastenie vlasov.

Ako zabezpečiť, aby vám slnečník neodfúklo

Kotvy do piesku: Použite kotvy do piesku, ktoré majú závit alebo špirálu. Tá sa zaskrutkuje do piesku a poskytuje stabilitu. Kotvy pevne uchytia spodnú časť slnečníka, čím zabránia jeho vyfúknutiu aj pri silnejšom vetre. Pieskové závažie: Vezmite si na dovolenku špeciálne vrecká alebo tašky, ktoré sa naplnia pieskom, alebo vodou a umiestnite ich na tyč slnečníka. Uistite sa, že je slnečník nasmerovaný tak, aby minimalizoval zachytávanie vetra.

Ako pohodlne stolovať na pláži

Prenosné stoličky sú skvelé nielen na stolovanie a svoj obľúbený nápoj s výhľadom na more si v nich vychutnáte viac, ako na plážovej deke. Chladiaca taška a termosky na vodu a jedlo: Použite chladiacu tašku na udržanie nápojov a jedla v chlade, či vezmite teplé alebo studené nápoje a jedlá do termosiek. Dózy na potraviny: Sú skvelé napríklad na prenos drobného ovocia, paradajok a iného jedla, ktoré sa vám môže v taške rozpučiť. Vrecká na odpadky: Nezabudnite si pred cestou na pláž zbaliť vrecká na odpadky, aby ste nemuseli počas dňa hľadať smetný kôš. Vlhčené utierky: Skvelá pomôcka na očistenie rúk od piesku, alebo po dojedení.

Čítačka kníh

Ak za dovolenku prečítate viac ako jednu knihu, zvážte čítačku kníh. V tomto malom zariadení ich môžete mať uložené tisíce. Môžete si tiež na nej zvýšiť alebo znížiť podsvietenie displeja, aby sa vám pohodlne čítalo aj pri silnom slnku.

Tieto dovolenkové vychytávky vám pomôžu užiť si letnú dovolenku naplno a bez zbytočných starostí. Či už ide o ochranu pred slnkom, starostlivosť o vlasy alebo pohodlné stolovanie na pláži, s týmito tipmi bude vaša dovolenka ešte príjemnejšia. Užite si leto s úsmevom a pohodou!

Top