Obchodné centrum otvorené 9-21 H. Lidl otvorený 7-21 H. (NE 8-21 H.)

Blog

Čo nosiť v lete, aby ste sa cítili pohodlne?

Leto je obdobím, kedy slnko svieti najjasnejšie, dni sú dlhšie a nás to láka stráviť čo najviac času vonku. Je to čas dovoleniek, piknikov, festivalov a bezstarostného objavovania krás prírody či mestských zákutí. No hoci je slnečné počasie vítané, môže priniesť aj výzvy, najmä čo sa týka nášho oblečenia.

Nájsť rovnováhu medzi štýlom a pohodlím môže byť v horúčavách náročné. Prepotené tričká, nepriedušné materiály a tesné strihy môžu rýchlo pokaziť radosť z letných dobrodružstiev. Preto je dôležité vedieť, aké kúsky oblečenia a doplnkov vám pomôžu zvládnuť horúce dni s ľahkosťou. Tak sa poďme pozrieť, ako si môžete leto užiť naplno a cítiť sa pri tom skvele:

1. Ľahké a vzdušné materiály

Bavlna: Bavlnené oblečenie je kráľom letného šatníka. Tento prírodný materiál je známy svojou vysokou priedušnosťou, ktorá umožňuje voľné prúdenie vzduchu okolo tela, čím znižuje pocit prehriatia. Okrem toho, bavlna efektívne absorbuje pot, takže sa budete cítiť príjemne aj počas najteplejších dní. Bavlnené kúsky sú často mäkké a šetrné k pokožke, čo je dôležité, keď chcete vyzerať a cítiť sa skvele bez podráždenia.

Ľan: Ľanové tkaniny sú synonymom letného pohodlia. Tento materiál je ľahký, priedušný a rýchlo schne. Ľan má tiež prirodzenú textúru a vzhľad, ktorý dodáva šmrnc aj tým najjednoduchším kúskom oblečenia. Je ideálny na plážové šaty, ľahké košele a voľné nohavice, ktoré vám poskytnú štýlový a uvoľnený vzhľad bez toho, aby ste sa cítili ťažkopádne.

Viskóza: Viskóza je ďalšou výbornou voľbou na letné oblečenie. Tento poloprírodný materiál je jemný na dotyk a priedušný, čo z neho robí skvelého spojenca počas horúčav. Viskóza má schopnosť odvádzať teplo a vlhkosť z tela, čím vám poskytuje chladivý pocit. Okrem toho je viskóza veľmi mäkká a pohodlná, čo znamená, že ju môžete nosiť celý deň bez toho, aby ste sa cítili nepríjemne. Je tiež veľmi univerzálna, vhodná na elegantné šaty, ležérne blúzky alebo pohodlné nohavice.

2. Voľné strihy

Voľné šaty: Letné dni si žiadajú oblečenie, ktoré je nielen štýlové, ale aj praktické. Voľné a splývavé šaty sú perfektnou voľbou na horúce počasie. Ich voľný strih poskytuje dostatok priestoru pre cirkuláciu vzduchu, čo pomáha udržať vás v chlade. Navyše, minimalizujú kontakt s pokožkou, čo znamená menej trenia a podráždenia. Šaty z ľahkých, priedušných materiálov ako bavlna alebo ľan vám dodajú pocit sviežosti a voľnosti, či už sa prechádzate po pláži alebo relaxujete v parku.

Šortky a sukne: Keď teploty stúpajú, krátke šortky a sukne sa stávajú neodmysliteľnou súčasťou letného šatníka. Voľné strihy sú kľúčom k pohodliu – vyberte si modely, ktoré nebudú obmedzovať váš pohyb, ale naopak vám umožnia slobodne sa pohybovať a vychutnať si každý okamih. Ľahké a priedušné materiály, ako je bavlna alebo viskóza, zabezpečia, že sa budete cítiť pohodlne aj počas najhorúcejších dní. Voľné šortky a sukne sú ideálne na aktívne dni plné chôdze, športu alebo len pre príjemné chvíle pri káve s priateľmi.

MR. JEANS

Voľné topy: Neoddeliteľnou súčasťou letného šatníka sú aj voľné blúzky a tričká. Tieto kúsky nie sú len štýlové, ale aj mimoriadne pohodlné. Vyhýbajte sa priliehavým kúskom, ktoré by mohli obmedzovať cirkuláciu vzduchu a spôsobovať nadmerné potenie. Voľné topy umožňujú lepší prietok vzduchu, čím vás udržia v chlade. Či už preferujete jednoduché bavlnené tričko alebo elegantnú ľanovú blúzku, voľné topy sú skvelou voľbou na letné dni plné pohybu a slnka.

Vďaka voľným strihom môžete prežiť letné dni s ľahkosťou a štýlom, pričom si zachováte maximálne pohodlie. V kombinácii s ľahkými a priedušnými materiálmi vám tieto kúsky poskytnú dokonalú rovnováhu medzi funkčnosťou a módou.

3. Farby a vzory

Svetlé farby: Letné mesiace sú ideálnym časom na to, aby ste svoj šatník premenili na paletu jasných a veselých odtieňov. Vyberte si svetlé farby, ako sú biela, pastelové odtiene a svetlé neutrálne farby. Tieto farby majú schopnosť odrážať slnečné lúče, čo pomáha udržiavať vašu telesnú teplotu nižšiu a tým zvyšovať váš komfort počas horúcich dní. Oblečenie v svetlých farbách navyše vyzerá sviežo a elegantne, čo je ideálne na akúkoľvek letnú príležitosť, či už ide o plážovú párty alebo pohodovú prechádzku po meste.

Veselé vzory: Leto je obdobím, keď môžete experimentovať s rôznymi vzormi a farbami, ktoré dodajú vášmu šatníku šmrnc a originalitu. Kvety, pruhy a geometrické vzory sú skvelou voľbou, ako oživiť váš letný outfit. Farebné a zábavné vzory nielenže pridajú vášmu vzhľadu letný nádych, ale tiež vás urobia viditeľnými v dave. Nebojte sa kombinovať rôzne vzory a vytvárať unikátne a pútavé kombinácie, ktoré budú odrážať vašu osobnosť a štýl.

ORSAY

4. Pohodlná obuv

Sandále: Keď teplota stúpa, otvorené sandále sa stávajú neodmysliteľnou súčasťou letného šatníka. Sú perfektnou voľbou na letné dni, pretože zabezpečujú priedušnosť a pohodlie pre vaše nohy. Vyberte si modely s mäkkou stielkou a dobrou podporou klenby, aby ste predišli únave a nepohodliu aj pri dlhšom chodení. Moderné sandále ponúkajú rôzne štýly – od elegantných až po športové – takže si môžete vybrať pár, ktorý najlepšie dopĺňa váš outfit a zároveň poskytuje maximálny komfort.

Espadrilky: Tieto ľahké a štýlové topánky z plátna a jutového vlákna sú ideálne na letné dobrodružstvá. Espadrilky kombinujú pohodlie a estetiku, čo z nich robí skvelú voľbu na prechádzky po meste aj na pláži. Sú dostatočne priedušné, aby udržali vaše nohy v chlade, a zároveň dosť pevné na to, aby poskytli potrebnú podporu. Espadrilky prichádzajú v rôznych farbách a vzoroch, takže si môžete vybrať pár, ktorý dokonale ladí s vašim letným šatníkom.

Športová obuv: Ak plánujete leto stráviť aktívne, ľahká a priedušná športová obuv je nevyhnutnosťou. Ideálna športová obuv poskytuje dostatočnú podporu a pohodlie, či už sa chystáte na beh, turistiku alebo len dlhé prechádzky. Vyberte si modely s dobrou ventiláciou a odpružením, aby ste predišli prehriatiu a únave nôh. Kvalitná športová obuv vám umožní užívať si vaše aktivity naplno bez zbytočného nepohodlia.

5. Ochrana pred slnkom

Klobúky: Široko lemované klobúky sú neodmysliteľným módnym doplnkom počas letných mesiacov. Tieto klobúky nielenže pridávajú vášmu vzhľadu elegantný a štýlový nádych, ale tiež poskytujú vynikajúcu ochranu pred škodlivými slnečnými lúčmi. Široký okraj klobúka efektívne chráni vašu tvár, krk a ramená pred spálením, čo je obzvlášť dôležité počas dlhých dní strávených na slnku. Vyberte si klobúk, ktorý je vyrobený z priedušného materiálu, aby ste sa cítili pohodlne aj v tých najteplejších dňoch.

Slnečné okuliare: Kvalitné slnečné okuliare sú nevyhnutnosťou na ochranu vašich očí pred škodlivým UV žiarením. Investujte do okuliarov, ktoré majú 100% UV ochranu, aby ste predišli poškodeniu očí a znížili riziko vzniku očných ochorení spôsobených slnkom. Okrem ochrany pridávajú slnečné okuliare vášmu outfitu moderný a sofistikovaný vzhľad. Vyberte si štýl, ktorý vám najviac vyhovuje – či už preferujete klasické aviátory, nadčasové wayfarery alebo trendy oversized modely.

C&A

Šatky a pareá: Šatky a pareá sú skutočne všestrannými doplnkami, ktoré by nemali chýbať vo vašom letnom šatníku. Tieto ľahké kúsky látky môžu slúžiť ako ochrana pred slnkom, keď si ich zaviažete okolo hlavy alebo ramien, čím zabránite priamemu slnečnému žiareniu, aby vás spálilo. Šatky a pareá môžete tiež použiť ako ľahký šál na ochranu krku alebo ako štýlový doplnok k plážovému outfitu. Ich multifunkčnosť vám umožňuje byť kreatívny a prispôsobiť sa rôznym potrebám a situáciám.

Ľahké vrstvy: Hoci letné dni sú často horúce, večery môžu priniesť príjemný, no chladnejší vánok. Preto je dôležité mať so sebou ľahký sveter alebo bundu, ktorú si môžete jednoducho prehodiť cez ramená, keď teplota klesne. Ľahké vrstvy z priedušných materiálov, ako je bavlna alebo ľan, vám poskytnú potrebnú ochranu pred chladom bez toho, aby ste sa cítili ťažko alebo nepohodlne. Obľubená a vždy trendy je tiež džínsovina v klasickom, crop alebo oversize strihu. Navyše, takýto sveter alebo bunda môžu byť štýlovým doplnkom vášho outfitu, či už sa chystáte na večernú prechádzku, romantickú večeru alebo neformálne stretnutie s priateľmi.

Kimono alebo kaftan: Kimono a kaftan sú ideálnymi kúskami na vrstvenie, dodajú vám eleganciu a praktickosť zároveň. Môžete ich jednoducho prehodiť cez plavky na pláži, čím získate štýlový a pohodlný outfit na prechádzky po pobreží. Okrem toho, kimono alebo kaftan môžu slúžiť ako sofistikovaný doplnok k večernému outfitu, keď sa ochladí. Vyberte si modely s farebnými vzormi alebo jemnými výšivkami, ktoré dodajú vášmu vzhľadu unikátny a exotický nádych. Tieto kúsky sú nielen praktické, ale aj veľmi štýlové, a umožnia vám cítiť sa pohodlne a elegantne v každej situácii.

Vybrať správne oblečenie na letné dni môže byť výzvou, ale s týmito tipmi a trikmi sa môžete tešiť na pohodlie a štýl aj počas najhorúcejších mesiacov. Nezabúdajte, že kľúčom k tomu naj letnému šatníku sú ľahké a priedušné materiály, voľné strihy, svetlé farby a vzory, pohodlná obuv a efektívna ochrana pred slnkom. Vrstvenie je tiež dôležitým prvkom, ktorý vám umožní prispôsobiť sa rýchlym zmenám teploty a zabezpečiť si komfort aj v chladnejších večerných hodinách. Investovaním do týchto kúskov nielenže obohatíte svoj šatník, ale tiež si vytvoríte praktické a štýlové outfity, ktoré vás budú sprevádzať všetkými letnými dobrodružstvami. Nech už sa chystáte na pláž, do mesta alebo na večerné podujatie, správne zvolené oblečenie vám pomôže cítiť sa sebavedome a pohodlne. Užívajte si leto naplno, vyzerajte skvele a cíťte sa ešte lepšie!

Top