Obchodné centrum otvorené 9-21 H. Lidl otvorený 7-21 H. (NE 8-21 H.)

Blog

Zaostrené na svetre – ktorý je pre vás ten naj?

Premenlivé či vyslovene chladné počasie je ideálnym obdobím na vytiahnutie svetrov zo skríň. Stačí zvoliť vhodný materiál a strih a bude vám vo svetri príjemne, pohodlne a naviac budete aj dobre vyzerať.

Môžete ho nosiť ako samostatný vrchný diel outfitu, alebo ho skombinovať s vrstvou pod ním (košeľa, tričko…), alebo na ňom (sako, vesta, dlhší sveter…). Jednofarebné a jednoduché vzory sú vhodné aj ako elegantnejší kúsok do práce a na pracovné stretnutia, farebné vzory skôr na voľný čas.

Poďme sa na jednotlivé typy svetrov pozrieť bližšie. 

V – VÝSTRIH
Tento sveter je obzvlášť obľúbený u hipsterov, ktorý ho najčastejšie kombinujú s džínsami. Patrí však tiež medzi elegantné kúsky v kombinácii s košeľou pod svetrom, prípadne aj kravatou a sakom ako vrchnou vrstvou. V tomto prípade k nemu môžete zvoliť oblekové nohavice. Dámy ho zase môžu skombinovať so sukňou a čižmami.

C&A

S OKRÚHLYM VÝSTRIHOM KU KRKU
Klasický sveter, ktorým nič nepokazíte. V jednofarebnom prevedení je decentným kúskom vhodným do práce, vzory sú vhodné skôr na voľný čas, do školy či na hory. 

C&A
C&A

SO STOJAČIKOM
Ak nemáte v obľube navrstvené roláky až po bradu, ale vyhovuje vám apoň trocha tepla na krku, stavte na sveter so stojačikom. Dodá svetru zaujímavý vzhľad a vám potrebné pohodlie v chladných dňoch. Pre väčšiu flexibilitu výstrihu môžete zvoliť rozopínateľný stojačik.

C&A

KARDIGÁN
Jeden z najobľúbenejších svetrov počas prechodného obdobia s chladnými ránami a večermi a teplejšími dňami. Počas týchto dní je ideálne vrstviť oblečenie a v prípade potreby si niektorú vrstvu vyzlieť, obliecť, prípadne si rozopnúť. Kardigán je na to ideálny, majte ho teda po ruke počas jesene a jari. Ide o sveter, ktorý sa dá vpredu zapnúť gombíkmi, zipsom, alebo len voľne prekrížiť v prípade potreby.

Béžový C&A, modrý Lindex, predĺžený bledozelený C&A

ROLÁK
V dňoch, kedy potrebujete poriadne zahriať, patria medzi ideálny kus oblečenia. S obľubou ho tiež nosia staršie dámy, keďže nenápadne zakryje vrásky a pigmentové škvrny. Ak si vyberiete tenší bavlnený, alebo rolák z jemného úpletu, môžete ho nosiť namiesto trička pod hrubším svetrom, sakom alebo vestou. Obzvlášť tou chlpatou, kožušinovou, s ktorou predstavuje veľmi trendy outfit. Do mrazivých dní zvoľte pletený rolák, čím hrubší, tým lepšie zahreje. 

LINDEX
LINDEX

Ak máte okrúhlu tvár a krátky krk, rolák s obtiahnutým golierom vám ho opticky skráti. Vtedy voľte radšej rolák s padavým golierom, tzv. „vodou“ – látkou voľne zvlnenou na hrudníku do polkruhu, alebo so širokým golierom prekrývajúcim plecia. Vlasy vypnite dohora, hodiť sa tiež budú dlhé visiace náušnice.

Pre elegantný vzhľad si vyberajte skôr jednofarebnú variantu z tenšieho materiálu. Skombinovať ho môžete so sukňou – károvanou či jednofarebnou z hrubšej látky a vysokými čižmami. Páni zase so sakom. Pre ležérnu eleganciu zvoľte džínsy.

LINDEX
LINDEX

SVETROVÉ ŠATY
Obľúbený druh šiat počas zimného obdobia. Oblečte si pod ne hrubé pančuchy, legíny, alebo priliehavé nohavice. Cez pás sa hodí výrazný opasok.

C&A
LINDEX

CROP SVETRE
Páči sa vám tento trendy kúsok, no bojíte sa vytŕčajúceho brucha počas chladných dní? Samozrejme, v tomto období od vás nikto neočakáva, že tento typ svetra budete nosiť podobne ako skrátené tričká v lete. Riešením je nosiť ho s džínsami, nohavicami a sukňami so zvýšeným pásom, obliecť si ho na šaty, alebo si pod neho dať košeľu klasickej veľkosti, ktorá všetky odhalené časti tela zakryje.

TALLY WEIJL
TALLY WEIJL

Ktorý druh svetra nosíte najradšej vy?

Top