Obchodné centrum otvorené 9-21 H. Lidl otvorený 7-21 H. (NE 8-21 H.)

Blog

Trendy v oblasti módy na rok 2023

S každým novým rokom prichádzajú nové a inovatívne trendy v oblasti módy a tento rok nie je výnimkou. Od extravagantných vzorov a jasných farieb až po jednoduché a elegantné kúsky, móda na rok 2023 má pre každého niečo. V tomto článku sa pozrieme na niektoré z najvýraznejších trendov, ktoré by mali byť všadeprítomné v móde v nadchádzajúcom roku. Bez ohľadu na vaše osobné štýlové preferencie, určite nájdete niečo, čo sa vám páči a čo vás inšpiruje.

Farby majú v módnom svete veľký vplyv a môžu ovplyvniť celkovú náladu a dojem z outfitu. Pre rok 2023 sa očakávajú svieže výrazné farby, ktoré prinesú svieži dych do módnej scény. Ktoré farby sú tento rok na výslní?

FARBA ROKA VIVA MAGENTA
Živá farba tlmenej červenej kombinuje teplé a studené tóny a má symbolizovať spojenie medzi minulosťou a budúcnosťou, medzi fyzickou a virtuálnou realitou. Evokuje prírodné sily a dodáva energiu nášmu duchu, pomáha nám budovať našu vnútornú silu, navodzuje radostné chvíle, je odvážna a pulzujúca.

Sukňa GATE

VÝRAZNÉ FARBY
Barbie ružová
– obľúbenú výraznú ružovú môžete nosiť na šatách, plavkách či kabelke a zladiť s farbou na nechty v rovnakom odtieni. Ak je na vás jej sýtosť príliš odvážna, vsaďte na jemnú bledoružovú v kombinácii so sivou, svetlohnedou či nude. Nosiť sa bude najmä na šatách a topoch. Baby blue – jemná svetlomodrá ako obloha, nájdete ju na šatách, overaloch, plavkách aj sakách. Žiarivá žltá bola IN minulé leto a zabodujete ňou aj tento rok. Umierniť ju môžete kombináciou s bielou, nude a slonovinovou. Olivová zelená – veľmi obľúbenú farbu posledných rokov nájdete na šatách, bundách či blejzroch. Ďalšou farbou z rodiny zelených je limetková – svieža, evokujúca leto. Biela – biele voľné košele, krátke topy, či saténové šaty budú vo vašom hľadáčiku pri nakupovaní už túto jar. A keďže tento rok kraľuje, okrem iného, gotický chic, neodmysliteľnou súčasťou našich šatníkov je aj čierna.

Nohavice, sveter LINDEX

MAXI
Maxi sukne, oversize saká, voľné strihy. Nosili sme ich v minulých sezónach a budeme si ich obliekať aj naďalej.

ŠATY S VÝREZMI
Jedným z módnych trendov na rok 2023 sú šaty, ktoré ukazujú viac tela. Asymetrické výstrihy nájdete na chrbte, dekolte alebo na bokoch, v častiach, kde by ste ich nečakali. 

KORZETY
Objavíte korzetové šaty, ktoré vám sadnú alebo letný korzet s kvetmi? Bez tohto kúsku domov neodíďte!

PRIEHĽADNÉ ŠATY A ŠATY V ŠTÝLE SPODNEJ BIELIZNE
Priehľadné látky sú tento rok v móde! Transparentné nude blúzky, biele a priehľadné sukne či nariasený čierny šifón kraľujú nielen prehliadkovým mólam.

VOLÁNY
Na blúzkach, sukniach aj šatách. Ide o absolútny hit leta 2023, aspoň jeden kúsok s nimi skrátka musíte mať!

GOTICKÝ CHIC
Aj vás upútal seriál Wednesday? Potom sa stačí inšpirovať hlavnou hrdinkou. Čierne oblečenie inšpirované gotickými chic budeme vidieť v uliciach čoraz častejšie.

Šaty, nohavice LINDEX

ŠIROKÉ DŽÍNSY, CARGO NOHAVICE
Široké džínsy boli in aj v predchádzajúcich sezónach, nechajte ich teda stále vo svojom šatníku a úzke džínsy nechajte odložené aj naďalej. Cargo nohavice – kapsáče s voľnejším strihom boli pôvodne vyrobené pre britskú vojenskú uniformu, ale dostali sa do bežnej módy a spočiatku ich nosili muži. Móda však nemá hranice a sebavedome ich noste aj vy.

Cargo nohavice LINDEX


DENIM OD HLAVY PO PÄTY
Neobmedzujte sa iba na džínsy! Džínsové šaty, bundy, kabelky, spodná bielizeň či topánky. Nájdite svoje srdcové kúsky, ktoré budú dôkazom, že viete, čo sa nosí. Nezabudnite však na pohodlie a ležérny štýl.

Košeľa, džínsy LINDEX

ZAŽIARTE NIELEN VEČER
Aj počas dňa vsaďte na trblietavé kamienky, trblietky, flitre na šatách či tielkach, metalické prvky. Prineste „denný lesk“ do svojich bežných dní.

TOPÁNKY
Na jar a v lete sa pripravte na farby! Ružové či zelené sandále alebo mokasíny skrátka musíte mať! Keď je reč o mokasínach, obľúbené topánky už z jesene sa túto sezónu pozdvihnú – kupujte tie, čo majú zvýšený podpätok.

Mokasíny HUMANIC

Transparentné materiály nie sú IN len na oblečení. Aj topánkam tohto roka dodajú WOW efekt a štýl. Milujete platformy? Rovnako ako minulý rok, aj tento ich pokojne noste, kde sa len dá. Obľúbené budú najmä wedge sandále. Aj milovníčky balerínok sa tento rok potešia. Letia obzvlášť tie v saténovom šate. Je chladno? Pokojne si do nich obujte vlnené podkolienky. Vysokánske čižmy nad kolená si obujte tak počas chladných, ako aj jarných či jesenných dní.

ŠPERKY
Čím dlhšie a väčšie, tým lepšie. Dlhé niťové náušnice, perly či náušnice do tvaru slzy kraľujú prehliadkovým mólam.

Ak sa pozrieme niekoľko mesiacov dozadu, zistíme, že mnoho aktuálnych módnych trendov je pokračovaním tých, ktoré sme videli na jeseň. Toto zaručuje, že žiadna z investícií, ktoré sme robili do nášho šatníka, nevyjde nazmar. Móda sa opakuje v cykloch a preto by sme mali investovať len do kúskov, ktoré si plánujeme nosiť aj v budúcnosti. Móda spočíva v kombinovaní najnovších trendov s našim osobitým štýlom, tak smelo do toho!

Top