Obchodné centrum otvorené 9-21 H. Lidl otvorený 7-21 H. (NE 8-21 H.)

Blog

Šperky z prírodných kameňov – ich význam a účinky

V dávnej minulosti sa prírodné kamene uctievali za ich jedinečné vlastnosti a krásu. Používali sa ako talizmany, ochranné symboly a nástroje na liečenie. Dnes, v dobe moderného návrhárstva šperkov, sa prírodné kamene stále viac používajú pre ich fascinujúce farby, jedinečné vzory a pôsobivý význam.

Medzi najznámejšie patrí achát, ruženín, tygrie oko, žltý nefrit, čierny achát a ametyst.

Achát

Achát, vyznačujúci sa svojimi vrstvovitými vzormi a množstvom farebných variácií, je kameň stabilizácie a silnej zeme. Verí sa, že pomáha svojim nositeľom dosiahnuť rovnováhu a vnútorný pokoj. Či už sa jedná o farebný alebo čierny achát, tieto kamene majú schopnosť transformovať negatívnu energiu na pozitívnu a podporovať duševnú jasnosť. Ak ho nosíte na srdci, dokáže liečiť citovú nevyrovnanosť brániacu prijímať lásku. Nosenie na žalúdku povzbudzuje tráviaci proces a prináša úľavu pri gastritíde.

Ruženín

Ruženín je krásny ružový kameň, ktorý sa často považuje za kameň lásky a súcitu. Verí sa, že ruženín otvára srdce a pomáha pri prijímaní a vyjadrovaní nežnej lásky. Často sa nosí na podporu emocionálneho hojenia a posilnenia sebadôvery, pomáha prijímať nevyhnutnosť zmien. Je výborným kameňom na zdolávanie krízy stredného veku.

IRON HORSE

Tygrie oko

Tygrie oko je pútavý kameň so zlatistými prúdmi, ktorý symbolizuje ochranu a sebavedomie. Jeho očarujúce farebné prechody vytvárajú ilúziu pohyblivého oka, odkiaľ pochádza jeho názov. Tygrie oko je tiež kameňom rozhodovania, pretože sa verí, že podporuje jasnosť mysle a pomáha svojim nositeľom robiť rozhodnutia bez emócií a predsudkov. Pomáha tiež v časoch smútku a depresie. Podporí vás, ak ste závislí na druhých a nabáda, aby ste sa odhodlali ku zmene.

Žltý nefrit

Žltý nefrit je kameňom šťastia a prosperity. Tradícia mu pripisuje schopnosť pritiahnuť bohatstvo a úspech. Ako kameň harmónie, žltý nefrit tiež pomáha vyrovnať negatívne emócie a podporuje rovnováhu medzi prácou a osobným životom.

SOFIA

Čierny achát

Čierny achát je mocný ochranný kameň. Verí sa, že odstraňuje negatívne energie a prináša pokoj a ochranu. Tento kameň podporuje silu a odvahu, pomáha pri prekonávaní strachu a poskytuje pocit bezpečia. Svojim nositeľom môže priniesť aj emocionálnu vyrovnanosť, jeho upokojujúce vyžarovanie pomáha vyliečiť emócie smútku po úmrtí. Je tiež užitočný pri udržiavaní mieru v rozhádaných a vystresovaných domácnostiach.

KLENOTY TREND

Turmalín

Turmalín je obľúbený pre svoje nádherné spektrum farieb. Tento kameň je známy ako kameň ochrany a čistenia. Verí sa, že turmalín odstraňuje negatívnu energiu a môže transformovať a očistiť auru. Často sa nosí ako šperk pre jeho údajné schopnosti posilniť sebavedomie, podporiť pozitívne myslenie a vzbudiť radosť zo života.

Ametyst

Ametyst je luxusný fialový kameň, ktorý je často spojený s duchovným rastom a ochranou. Tradícia mu pripisuje schopnosť podporovať pokoj a vyrovnanosť mysle. Verí sa, že ametyst môže pomôcť pri prehlbovaní meditácie a zlepšovaní intuitívnych schopností. Tento kameň je tiež obľúbený pre jeho údajné účinky na zlepšenie spánku a zmierňovanie stresu. Podporuje tiež kreativitu, zvyšuje intuíciu a vynaliezavosť, preto je tak obľúbený medzi podnikateľmi. Kontroluje náladovosť a upokojuje cholerikov, chráni pred negatívnymi myšlienkami.

PRESINSKY & CO.

Šperky z prírodných kameňov sú nielen vizuálne pútavé, ale tiež ponúkajú široké spektrum potenciálnych výhod pre nositeľa. Bez ohľadu na to, pre ktorý sa rozhodnete, môžete si byť istí, že výberom šperku s prírodnými kameňmi si zvolíte kúsok prírody, ktorý je jedinečný ako vy. Pripomína nám to spojenie s našou Zemou a môže nám poskytnúť pocit pokoj a pohody v našom každodennom živote.

Top