Obchodné centrum otvorené 9-21 H. Lidl otvorený 7-21 H. (NE 8-21 H.)

Blog

Letné tipy pre zdravie, krásu a trendy look

Je tu leto, ktoré so sebou prináša slnečné dni, vysoké teploty a množstvo príležitostí na zábavu a oddych. No zároveň si toto teplé obdobie vyžaduje zvláštnu starostlivosť o našu pokožku, vlasy a celkový vzhľad. V tomto článku sa zameriame na tipy, ako sa chrániť pred slnkom, správne starať o pokožku počas leta, vytvoriť si osviežujúce letné účesy a iné beauty rady, ktoré vám pomôžu vytvoriť zdravý a žiarivý vzhľad.

OCHRANA PRED SLNKOM
Slnečné lúče môžu mať negatívny vplyv na našu pokožku, a preto je dôležité chrániť ju pred škodlivými UV žiareniami. Používajte kvalitný opaľovací krém so širokospektrálnou ochranou (SPF 30 alebo vyššie) a nanášajte ho pravidelne. Nezabudnite chrániť aj citlivé oblasti, ako sú pery, nos a uši. Noste šiltovku alebo klobúk a slnečné okuliare s UV ochranou, aby ste minimalizovali vystavenie slnečnému žiareniu. Pre deti je ideálne oblečenie na kúpanie a pobyt na slnku s UPF, pod ktorým ich už nemusíte krémovať opaľovacím krémom.

Jedným z vedecky podložených spôsobov, ako sa chrániť pred slnkom (súčasne s použitím kvalitných opaľovacích prípravkov), je konzumácia potravín bohatých na beta-karotén. Beta-karotén je v potravinách ako mrkva, špenát, brokolica alebo mango a v tele sa premieňa na vitamín A, ktorý je kľúčový pre zdravie pokožky. Vitamín A môže pomôcť posilniť prirodzenú obranu pokožky proti slnečnému žiareniu a znížiť citlivosť pokožky na slnko.

STAROSTLIVOSŤ O POKOŽKU
HYDRATÁCIA: V teplých letných mesiacoch je dôležité udržiavať pokožku hydratovanú a zdravú. Používajte ľahké hydratačné krémy, ktoré nebudú upchávať póry. Po dlhom slnečnom dni je vhodné použiť hydratačný a upokojujúci gélový krém na zmiernenie podráždenia a hydratáciu pokožky. Nezabudnite tiež na pravidelné čistenie pleti, používanie jemného tonika a ochranného krému na noc.

DROGÉRIA DM

ANTIOXIDANTY, ako je vitamín C alebo E, sú skvelé na ochranu pokožky pred poškodením spôsobeným slnkom, pretože neutralizujú škodlivé voľné radikály, ktoré môžu viesť k predčasnému starnutiu a poškodeniu pleti. Tieto antioxidanty môžete aplikovať lokálne prostredníctvom séra alebo krému alebo ich získavajte stravou, konzumáciou potravín bohatých na tieto vitamíny, ako sú citrusy, bobule, orechy alebo zelená zelenina.

DROGÉRIA DM

KOLAGÉN: Môžete tiež zvážiť konzumáciu kolagénových doplnkov stravy. Hladina kolagénu v tele klesá s vekom, čo vedie k vzniku vrások a strate elasticity pokožky. Príjem kolagénových doplnkov môže pomôcť obnoviť tieto hladiny a zlepšiť vzhľad pokožky. Základom je však dodržiavať pitný režim. Hydratácia je kľúčová pre zdravú pokožku, pretože podporuje prísun kyslíka do pokožky, pomáha odstraňovať toxíny a podporuje produkciu kolagénu.

DROGÉRIA DM

JEDNODUCHÉ TRENDY LETNÉ ÚČESY
Vysoké teploty a vlhkosť môžu ovplyvniť naše vlasy. Vytvorte si letné účesy, ktoré sú praktické a štýlové.

1. Skúste si vyrobiť morskú slanú sprejovú vodu, ktorá dodá vašim vlasom textúru a objem. Jednoducho ju nastriekajte na vlhké vlasy a nechajte ich prirodzene vyschnúť.

SPREJ NA VLASY S MORSKOU VODOU je skvelý spôsob, ako dosiahnuť letné „beachy“ vlny, a to aj bez návštevy pláže. Tu je jednoduchý recept, ako si ho pripraviť doma:

Budete potrebovať:

  • 1 prázdnu sprejovú fľašu
  • 1 až 2 čajové lyžičky morskej soli (alebo obyčajnej kuchynskej soli, ak nemáte morskú soľ)
  • 1 šálku teplej vody
  • 1 čajovú lyžičku kokosového oleja alebo arganového oleja
  • Pár kvapiek esenciálnych olejov pre príjemnú vôňu (nepovinné)

Postup:

  1. Zmiešajte teplú vodu s morskou soľou v sprejovej fľaši a poriadne pretrepte, aby sa soľ úplne rozpustila.
  2. Pridajte kokosový alebo arganový olej. Tieto oleje pomôžu zvlhčiť vlasy a dodajú im lesk. Ak sú vaše vlasy veľmi mastné, môžete tento krok vynechať.
  3. Pridajte pár kvapiek svojho obľúbeného esenciálneho oleja pre príjemnú vôňu. Levanduľa, mäta alebo citrusové oleje sú skvelou voľbou na letné mesiace.
  4. Zatvorte fľašu a poriadne ju pretrepte, aby sa všetky ingrediencie zmiešali.
  5. Sprej nanášajte na mierne vlhké vlasy a zvlnkujte ich prstami, aby ste vytvorili prirodzené vlny.

2. Ďalšou možnosťou sú letné účesy, ako je vrkoč, alebo vysoký drdol, ktoré udržia vlasy z tváre a vytvoria svieži vzhľad.

3. Kedy experimentovať s farebnými prameňmi alebo výraznými farebnými doplnkami do vlasov ak nie v lete? Leto je ideálny čas na to, aby ste vyskúšali niečo hravé a odvážne. Môžete si vybrať farby, ktoré sa po niekoľkých umytiach vypláchnu. Alebo účes osviežte farebnými gumičkami, sponkami alebo čelenkami, ktoré sú nielen funkčné, ale aj výrazné a módne.

STRAVOU PRE ŽIARIVÝ VZHĽAD
Strava hrá dôležitú úlohu pri dosahovaní zdravého a žiarivého vzhľadu. Konzumujte veľké množstvo čerstvého ovocia a zeleniny, ktoré sú bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Zahrňte do svojho jedálnička potraviny, ktoré obsahujú omega-3 mastné kyseliny, ako sú losos, orechy a avokádo. Tie podporujú zdravie pokožky a vlasov. Opäť pripomíname – nezabudnite tiež na dostatočný príjem vody pre hydratáciu tela – toto je – obzvlášť počas leta -zásadné.

SMOOTHIE: Skúste si pripraviť smoothie z tmavozelených listových zelenín ako špenát a kel, ktoré sú plné vitamínov a minerálov, alebo ovocia bohatého na antioxidanty ako sú čučoriedky, maliny či granátové jablko.

Chladné smoothie môže pomôcť zmierniť teplotu tela v horúcich letných dňoch a zároveň dodáva vášmu telu potrebné vitamíny a antioxidanty, ktoré podporujú zdravú pleť a celkové zdravie. Tento tip môže byť obzvlášť užitočný pre tých, ktorí sa snažia udržať fit a zdravé telo počas leta, keďže smoothie sú zároveň výživné a nízko kalorické.

ZDRAVÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL
Pravidelný pohyb a cvičenie
vám pomôžu udržať kondíciu a energiu. Dbajte na dostatok spánku, pretože kvalitný odpočinok sa prejaví na vašom vzhľade. V lete ľahšie skĺzavame do ponocovania vďaka dlhým dňom a množstvu aktivít do neskorej noci, nepreháňajte to však a dožičte si dostatok spánku aj v tomto období. Starajte sa aj o svoje emocionálne zdravie a relaxujte napríklad prostredníctvom meditácie, alebo času strávenom pri vašich záľubách či dobrej knihe. Pozor na množstvo alkoholu na grilovačkách a večerných posedeniach, skúste ho nahradiť sviežimi ovocnými limonádami, fajčenie by malo byť tabu.

PRÍRODA: Trávte čo najviac času v prírode, najmä v lesoch a sústreďte sa na to, aby ste boli plne prítomní a vychutnávali si svoje okolie pomocou všetkých zmyslov. Výskum ukázal, že trávenie času v prírode môže pomôcť znižovať hladinu stresových hormónov, zlepšovať náladu, podporovať imunitný systém a dokonca aj zlepšovať kvalitu spánku.

Leto je časom, kedy mnoho ľudí túži po zdravom a žiarivom vzhľade. S dodržiavaním správnej starostlivosti o pokožku, vhodnou ochranou pred slnkom, osviežujúcimi letnými účesmi a zdravým životným štýlom môžete dosiahnuť želaný vzhľad. Pamätajte si však, že najdôležitejšie je cítiť sa dobre vo svojom tele a mať sebadôveru a úsmev, pretože to je to najkrajšie, čo môžete nosiť.

Top