Obchodné centrum otvorené 9-21 H. Lidl otvorený 7-21 H. (NE 8-21 H.)

Blog

Farby roka 2024 v móde – v ktorej farbe budete IN?

Farby sú vždy v centre pozornosti módnych návrhárov a rok 2024 nie je výnimkou. V tomto roku sa môžeme tešiť na širokú paletu farieb, ktoré prinesú do našich šatníkov sviežosť a štýl. Od pastelových odtieňov, cez krásne jasné farby až po hlboké a zmyselné tóny, nové trendy nám dávajú možnosť experimentovať s farbami a vytvoriť jedinečné outfity. Nezabudnite, že najdôležitejšie je, aby ste sa cítili hlavne dobre v tom, čo máte na sebe.

Oproti minuloročnej žiarivej a sýtej farbe Viva Magenta, farba roka 2024 prináša zjemnenie a mäkkosť. Tento ľahký ovocný zamatový broskyňový odtieň má zachytávať našu túžbu starať sa o seba i o ostatných. Je hmatateľná a to nám v tejto dobe niekedy chýba – dotyk, osobný kontakt, ľudskosť, uvedomovanie si bytia…

AKO JU ZAČLENIŤ DO SVOJHO OUTFITU?
– Skombinujte ju s neutrálnymi farbami ako je biela, béžová, alebo svetlá šedá, prípadne zemitými odtieňmi ako olivová zelená, alebo teplá hnedá. Broskyňový sveter s bielymi nohavicami, broskyňová sukňa, biely top a svetlošedý blejzer, či hnedé sako na broskyňové šaty je len zopár možných trendy kombinácií.
– Pohľadajte v predajniach šaty v tomto odtieni – peach fuzz je krásna farba práve na šaty – jednofarebné, alebo kvetinové.
– Buďte trendy so stále aktuálnym monochromatickým lookom. Skombinujte svetlejšie a tmavšie broskyňové odtiene pre dokonalý outfit.
– Kombinujte ju s denimom.
– Ako doplnky pri nej vyniknú žlté či ružové zlato, čerešničkou na torte je použitie broskyňových odtieňov aj na očné tiene, lícenku či rúž na pery.

BIJOU BRIGITTE

PISTÁCIOVÁ
Pistáciová v jej najsvetlejších, ale aj sýtejších odtieňoch, sa stáva nečakaným hitom tohto roku. Je to odtieň, ktorý pridáva sviežosť a jemnosť do vášho vzhľadu. Pistáciové šaty, kabáty a topy sú ideálnym spôsobom, ako túto farbu do vášho šatníka zahrnúť. Táto pastelová farba pôsobí mäkko a lichotivo na rôzne typy pleti. Skombinujte ju s bielou, svetlo modrou alebo béžovou pre štýlový vzhľad.

HZH SPORT

PÚDROVOMODRÁ
Tento odtieň dodá vašim outfitom vzhľad ako z rozprávky. S jej takmer ľadovým tónom ju môžete nosiť po celý rok. Pozrite sa na púdrovomodré svetre, šaty a topy pre štýlový a romantický vzhľad. Skvele kontrastuje s hnedou, krémovou alebo šedou.

TMAVOMODRÁ – TAKMER ČIERNA FARBA MORA
„Takmer čierna morská“ je novým prírastkom k paletám farieb a má veľký potenciál. Je to hlboký odtieň modrej, ktorý sa odlišuje od klasického tmavomodrého. Vyzerá skvele v kombinácii s kontrastnými farbami ako oranžová, žltá a červená.

MILLENNIAL PINK
Millennial Pink, ikonická farba, ktorá bola v centre pozornosti roku 2015, sa vracia. Ak patríte medzi milovníkov tejto svetloružovej farby, teraz je ten správny čas vytiahnuť svoje obľúbené kúsky zo skríň, alebo sa vybrať na nákupný lov do predajní. Túto farbu môžete skvele kombinovať s tmavomodrou, hnedou alebo zlatou.

KARA

KANÁRIKOVO ŽLTÁ
Tento krásny, jasný odtieň žltej je skvelý spôsob, ako si zlepšiť náladu, aj keď je vonku zamračené a nosiť ju pokojne môžete aj počas jesene a zimy. Môžete ju použiť ako centrálny bod vášho outfitu, vrstviac ju na seba pre monochromatický vzhľad, alebo ju použiť ako výrazný farebný doplnok. Výborne vyzerá s čiernou.

LESNÁ ZELENÁ
Forest Green sa často spája so zimou, no tento rok sa táto farba začne objavovať aj v jarných a letných kolekciách. Po niekoľkoročnej absencii sa vracia v plnej sile, vynikne tak na večerných šatách, ako aj outfitoch do práce.

KRÁĽOVSKÁ MODRÁ
Krásna kráľovská modrá farba bude v móde hlavne na jar. Je to očarujúci odtieň modrej, ktorý pridáva eleganciu a šmrnc každému outfitu. Je to univerzálna farba, ktorá sa hodí na rôzne príležitosti. Skvele sa uplatní na šatách, blúzkach alebo kabátoch, čím prinesie nádych kráľovskej elegancie do vášho šatníka. Môžete ju kombinovať s bielou pre čistý a svieži vzhľad, alebo s inými odtieňmi modrej pre zaujímavý kontrast.

CHANTALL

LESKLÁ STRIEBORNÁ
Kovové farby sú dnes už štandardom a nie len trendom. Lesklé strieborné sukne, šaty a topy žiaria na prehliadkových mólach. Po minulej sezóne, kde boli kovové farby obľúbené v obuvi a doplnkoch, môžeme očakávať, že v roku 2024 budú IN kompletné kovové outfity.

ĽEVANDUĽOVÁ
Levanduľa bola veľkým trendom farieb minulého leta a bude pokračovať aj v nasledujúcom roku. Tento odtieň je vhodný na nosenie po celý rok. Skvele vynikne s pleteninami, čipkou a priehľadnými materiálmi, kombináciám sa však medze nekladú.

C&A
C&A

ČERVENÁ KOŽA
Jasné červené farby módneho sveta v roku 2023 boli výrazným trendom a ich popularita neklesá ani v roku 2024. Očakávame, že červená zostane stále v centre pozornosti a uvidíme jej rôzne odtiene a textúry. Červené kožené sukne, kabáty, ale aj kabelky a iné doplnky vám právom pridajú na sebavedomí a dobrej nálade.

KARA
KARA

Každá z týchto farieb ponúka možnosti na kreatívne kombinovanie a vytváranie štýlových lookov pre každú príležitosť. Experimentujte, kombinujte a nebojte sa pridať šmrnc vybranej farby do vášho štýlu.

Nech už si vyberiete akúkoľvek z nich, dôležité je, aby ste sa cítili sebavedomo a dobre. Móda je o sebarealizácii a sebavyjadrení a farby vám môžu pomôcť vyjadriť svoju jedinečnosť. Nech je váš rok plný farebných dobrodružstiev a štýlových experimentov!

Top