Obchodné centrum otvorené 9-21 H. Lidl otvorený 7-21 H. (NE 8-21 H.)

Blog

Ako sa zahriať počas chladnej jesene a zimy

Teplé obdobie plné slnka je už dávno za nami. Sychravé, chladné a daždivé dni s mrazivými ránami sú krutou realitou. A možno sa aj snehovej pokrývky v našom meste čoskoro dočkáme. 

Ak patríte skôr medzi zimomravé typy, ktoré toto obdobie príliš neobľubujú a nechcete sa viac triasť od zimy, prípadne sa bojíte prechladnutia, máme pre vás zopár tipov na zahriatie.

TOPÁNKY SÚ ZÁKLAD
V prvom rade siahnite po teplých topánkach, v ktorých sa budete cítiť pohodlne. Hovorí sa predsa už desaťročia, že zima ide od nôh, preto teplú obuv nepodceňujte. Na trhu je množstvo topánok s teplou vnútornou stielkou, najčastejšie je to ovčia vlna či rôzne syntetické materiály. Takéto topánky skvelo zahrejú a zároveň vyzerajú trendy! Vsadiť môžete napríklad na vyššie šnurovacie topánky s hrubou podrážkou, ale nič nepokazíte ani so zateplenými čižmami.

HUMANIC

OBLEČENIE, KTORÉ ZAHREJE
V šatníku by vám rozhodne nemali chýbať hrubšie silonky alebo pančuchy, ktoré nenápadne schováte pod nohavice, prípadne siahnite po farebných či vzorovaných a skombinujte ich so sukňou alebo šatami. Obľúbené sú aj bavlnené tielka, s ktorými vám bude viac teplo a navyše si ochránite ľadviny.

INTIMISSIMI

Trendovým kúskom odevu je už po niekoľko rokov rolák. Obtiahnutý alebo ako oversize sveter zahreje, dobre vyzerá a navyše nebudete potrebovať šál. Vyberajte neutrálne farby – biely, čierny, béžový, hnedý – aby ste ich mohli ľahko a jednoducho kombinovať. Rolák si pokojne vezmite do práce, na večierok, na kávu s kamoškami alebo do školy. Samozrejme, na každú príležitosť treba zvoliť ten vhodný strih a prevedenie. Napríklad skombinujte rolák s koženou sukňou alebo úzkymi vysokými nohavicami, prípadne prehoďte oversize rolák cez hodvábne šaty. Na párty zvoľte obtiahnuté rolákové šaty. Viac v článku Zaostrené na svetre – ktorý je pre vás ten NAJ?

LINDEX

Nezabudnite ani na kvalitný a teplý kabát. Z materiálov odporúčame vlnu, kožu prípadne kožušinu – tieto materiály sú nesmrteľné a na trhu stále veľmi žiadané. Stačí sa prejsť po nákupnom centre a z vešiakov sa na vás budú usmievať kabáty rôznych dĺžok, farieb, strihov a prevedení. Pri výbere poskúšajte viacero modelov a nehanbite sa poradiť s odborníkom, ak si nebudete istý, ktorý kabát vám padne najlepšie. Všímajte si zloženie nielen vrchnej zložky, ale aj podšívky.  Ak nepatríte medzi priaznivcov kabátov, vsaďte na predĺženú páperovú či inak zateplenú bundu s dĺžkou pod zadok alebo po kolená.

Žltý kabát – CHANTALL, kožená červená bunda – KARA, červený kabát – Desigual

Ak chcete byť trendy a obliecť si crop sveter alebo crop mikinu, zvoľte k nim nohavice s vysokým pásom. Tým sa určite potešia aj vaše obličky.

Určite by ste mali dbať aj na výber doplnkov. Podstatná je pokrývka hlavy – môže to byť klasická čiapka, klobúk, baretka a možno vám postačí len hrubšia čelenka. Aj tu platí, že najhrejivejšia bude vlnená čiapka a hanbiť sa nemusíte ani za klasickú baranicu. K tomu stačí doladiť šál – klasický na omotanie, tunel alebo oversize šál a rukavice. 

BIJOU BRIGITTE
BUSHMAN

Pri rozhodovaní, čo na seba, myslite na vrstvenie, ktoré je ešte stále populárne najmä pre svoju praktickosť. Vyberajte viac tenších vrstiev, ktoré môžete počas dňa podľa potreby uberať alebo pridávať. Tento štýl obliekania je populárny už niekoľko sezón a zrejme z módy tak skoro nevyjde. 

POHYB
Organizmus vieme prehriať aj pohybom. Jeseň a zima sú krásne obdobia na prechádzky po prírode či športové zážitky. Aby vám nebolo chladno, siahnite po kvalitnej termo bielizni. Ak sa potrebujete zohriať doma, vyskúšajte zopár jednoduchých cvikov, ktorými prekrvíte svaly a príjemné teplo sa vám určite rozleje po celom tele. Výborný tip je vytvoriť si rannú rutinu kedy sa ešte pred odchodom z domu zahrejete nenáročným cvičením, nabijete energiou a prekrvíte telo aj mozog. 

SAUNA, HORÚCI KÚPEĽ
Chladné obdobie je ako stvorené na pravidelné saunovanie či horúci kúpeľ. Obe tieto činnosti vám pomôžu prehriať končatiny a dodať potrebné teplo.

JEDLO A NÁPOJE
Okrem kúskov oblečenia či športu vás zaručene prehreje horúci čaj, ktorý si môžete naliať do veselého termohrnčeka a vziať so sebou kamkoľvek. Na zimu sú vhodné bylinkové čaje, škoricovo-jablkové, šípkové alebo bazové. Energiu a teplo dodá aj horúca čokoláda a pokojne aj punč či varené víno – ale pozor, neprežeňte to s alkoholom! Na obed si nezabudnite objednať aj polievku, ktorá takisto dokáže telo poriadne zahriať. Vedeli ste, že v niektorých krajinách majú polievky na raňajky? Zahrejú hneď z rána a navyše dodajú plno energie a živín na celé doobedie. Skvelý tip, čo poviete? 

KORENINY
Nevyhýbajte sa ani koreninám, napríklad také chilli dokáže s naším telom zázraky. Skúste si ho primiešať do jedla a pocit tepla sa určite dostaví 🙂 Prehreje aj obľúbená škorica, klinčeky alebo zázvor, z ktorého je okrem iného aj vynikajúci a zdraviu prospešný čaj.

Veríme, že chladné zimné obdobie prežijete v zdraví a v teple aj vďaka našim odporúčaniam 🙂  

Top